Ben biraz uğraştım bu işlerle. Okulda yaptıklarımızı (benimki dahil çoğu düzgün çalışmadı) dalga metre denen bir cihazla elle çevirililen bir skala yardımıyla akord edip frekansını buluyorduk. (hesaplamayla) Uygun değilse osilatör bobininin spirleri yakınlaştırıp uzaklaştırarak FM bandı içine alıyorduk. çalışırken daha karmaşık ve o kadar da arızası ve testi kolay vericilerle uğraştım. pll ve modülatör+mixer sonrada yükselteç farklı katlardan oluşuyordu. Frekans ölçümü için osilatör bobinine yaklaştırdığımız frekansmetre iş görüyordu. şasesini birleştirdikten sonra çoğu zaman bobin ucuna temas etmeye gerek kalmazdı. çıkış gücü 0,3 - 0,7W arası olabiliyordu tek 2N2219 ile.
Bu güç bile oldukça geniş alana ulaşabilir eğer uygun anten ve watt metren varsa SVR ayarını iyi yaparsan...
Ne tip bir devre ile uğraştığını bilsem belki önerilerim olabilir. frekans metre her meslek okulunda olur ve kullanmana izin verirler ama okullar tatil.

osilaskopla kontrol mümkün (onu nereden bulacaksın) ne meslek lisesinde ne de yüksek okulda 40Mhz den yukarısını görmedim. çalıştığım yerde 100Mhz x2 tarama frekansı olan scop kullandım ama 10 yıldır daha gelişmişine elimi süremedim. ( o da donanmanın hurdasıydı

)
Kolay gelsin.